CURSUS VOOR PROFESSIONALS

Komt u tijdens uw werk wel eens in contact met  jongeren tussen 12 en 18 jaar? Een 1 op de 4 van deze jongeren groeien op met een ouder, broer of zus  met een lichamelijke ziekte of beperking, een psychische ziekte of een verslaving. Deze jongeren zijn dus jonge mantelzorgers. Zij hebben vaak meer taken en verantwoordelijkheden dan niet zorgende jongeren. In veel van deze gevallen kunnen zij problematiek ontwikkelen die misschien niet op het eerste gezicht zichtbaar is.

Jonge mantelzorgers praten niet snel over hun zorgen en ze weten vaak niet waar ze terecht kunnen. Daarom gaan we met het Project Jong & Zorgend actief op zoek naar deze jongeren en daarbij is uw hulp onmisbaar! Echter krijgen wij vaker terug dat het niet altijd even gemakkelijk is om adequaat te signaleren, ondersteunen en door te verwijzen wanneer je merkt dat een jongere voor iemand zorgt. Wat is hier nou eigenlijk voor nodig? Wij komen graag bij u langs om hier meer over te vertellen. Wanneer u individueel meer wilt weten over jonge mantelzorgers kan uiteraard ook.


 INHOUD

In deze cursus krijgen u en uw team:

- Kennis aangereikt over het herkennen van jonge mantelzorgers


- Inzicht in de oorzaken en gevolgen van overbelasting


- Inzicht in hoe je als professional jonge mantelzorgers vroegtijdig kunt herkennen zodat overbelasting voorkomen wordt


- Kennis over (externe) ondersteuningsmogelijkheden

 


CONTACT

Bent u geïnteresseerd in een (gratis) cursus? Of wilt u graag meer informatie? Laat hier uw contactgegevens achter en we nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!